kristianvepsalainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ministeri

Prinsessasyndroomaa liikkeellä-Vihreiden naispoliitikkojen nahka palaa?

Joka tytön unelma oli olla prinsessa ainakin kun minä elin lapsuuttani 70-luvulla. Prinsessa leikit, ja haaveet kumpusivat halusta olla kaunis, rikas, hellitty, hemmoiteltu ja etuoikeutettu. Prinsessa sananakin oli jotain aivan ihanaa. Joka naisenkin unelma voisi olla se, että saisi olla oikeasti päivän prinsessana. Prinsessan oikeuksiin kuuluvat kauniit vaatteet ja huikeasti materiaa. Lapsena kruunut tehtiin kukista, ja sittemmin omille tyttärille ostin ne kaupasta, hienoine mekkoineen.

Erkki Tuomiojan uran arviointini suppeasti

Erkki Tuomiojassa on kolme aikakautta ja kolme erilaista Erkki Tuomiojaa. Ensimmäinen oli se radikaali, kaiken osaava ja tietävä näsäviisas, ylemmän sosiaaliluokan varakas ja nenäkäs poju, vailla mitään kosketusta duunareihin.

Toinen on se jo eduskunnassa istunut tohtorismies, jolla laajat ulkomaan kontaktit yllättävän korkeisiin ihmisiin ja vaikutusvaltaisiin tahoihin. Tämän Erkki Tuomiojan opin 1980 -luvulla tuntemaan. Yhä hänessä oli se duunarin hienhajun pelko, lisäksi piti hieman tyhminä kaikkia, joilla ei ollut tohtoriväitöstä.

Ivan tietää mitä ministerit ovat.

Kirjoittelen Moskovaan joskus insinöörin Ivan U:lle, joka tahtoi naamakaverikseni hauskalla viestillä. Hän oli Suomen politiikkaa googlannut wikistä. Nyt kyseli, mitä ne ”siniset” ovat, kun heillä on viisi ministeriäkin.

 

Vastasin, että ovat yhden prosentin kannatuksella siellä, kun ”Kuulumme länteen”, kuten rakastettu ja jumaloitu presidenttimme hokee.

Case WinCapitan rikoshyödyn perinnässä Ei-tasa-arvo ja Ei-yhdenvertaisuus jatkuu

WinClub/WinCapita-sijoitusklubin kahta päätekijään verrattavaa miestoimijaa ei syytetty päähaaran oikeudenkäynnissä. He saivat syyttämättäjättämispäätöksen (SJ). Heiltä ei takavarikoitu omaisuutta kuten muilta -  jopa klubin rivijäseniltä, jotka eivät värvänneet uusia jäseniä. Syyttäjät huudattavat ja syyttävät jäsenistöä alati jatkuvissa oikeudenkäynneissä: ”olisi pitänyt tietää huijaus”- miksei näiden päähaaran kahden miestoimijan ole tarvinnut tietää yhtään mitään, vaikka ovat päässeet klubin ydintiedostoihin - joihinkin jopa ainoina! Yhdenvertaistako?

Luottamushäiriörekisteri poliitikoille. Vastapainona luottotietorekisterille.

Nuoret, tehkää äänestämällä laillinen ja täydellinen vallankumous. Suomen itsenäisyys ja vapaus on sukupolvien työn tulos, älkää antako sitä tuhota.

Lainsäätäjät pitävät nyt yllä, ja ovat hyväksyneet luottotietorekisterin velallisille, aiheuttaen kansalaisten syrjäytymisen yhteiskunnasta velkojien eduksi.

Miltä se nyt sitten tuntuu?

28 päivää ministerinä- ja epäonnistunut täydellisesti. No, olin epäonnistunut jo ennen kuin ehdin edes aloittaa tässä työssä. Joten lähtökohtaisesti ollaan samassa tilanteessa.

Onhan tässä ollut vauhtia ja niitä "vaarallisia" tilanteita ihan riittämiin. Salkku on raskas, mutta otan asian ja päivän kerrallaan. 

Minulla on kaikki valta

Vaalit on käyty ja valta on vaihtunut. Uudet ministerit on valittu ja valta tuo vastuun tullessaan. Katsomossa on hyvä kukin vuorollaan huudella. Se on demokratiaa.

Uudeksi liikenne- ja viestintäministeriksi  nostettiin Anne Berner. Sitoutumaton, mutta keskustaan liittyvä ministeri kertoo Suomenmaa-lehdessä elämästään. "Teini-ikäisenä minulla oli mieletön ajatus, että joku selvittää miksi ihminen on kuollut hän on kertonut nuoruuden haaveammatistaan Lions Clubilla pitämässään puheessa."

Onko Sinulla ollut vastaavanlaisia ajatuksia ?

Tappio ulkopolitiikalle, voitto näyttämötaiteelle

Suomi sai tänään uuden hallituksen. Onnittelut pääministeri Juha Sipilälle ja koko joukkueelle!

Hallitusohjelmassa on sekä hyvää että huonoa. Monelta osin se olisi voitu kirjoittaa toisin. Ennen muuta julkisen talouden sopeutukset olisi voitu hoitaa myös muulla tavoin.

30 ministeriä viime vaalikaudella - liikaa vaihtuvuutta

Viime vaalikaudella ministerivastuussa oli kaikkiaan 30 eri henkilöä. 

Osa siirtyi kesken vaalikautta sivuun Vasemmistoliiton ja Vihreiden jättäessä hallituksen, osa siirtyi täysin muihin tehtäviin eduskunnan ulkopuolelle ja osa puolueista kierrätti ministereitään parin vuoden jälkeen.

Näin suuri joukko ja sen vaihtuvuus ei voi olla asioiden tehokkaan hoitamisen kannalta perusteltua.

Lähtökohtana pitäisi olla, että ministeriksi valittu henkilö hoitaisi tehtäviään neljä vuotta, joka sekin on sangen lyhyt aika.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä